Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far er altid væk, men min mor hader mig.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde du. Det gør mig ked af at høre. Hvis du føler du kan, skal du fortælle din mor hvordan du føler. Du kan fx sige: mor må jeg lige snakke med dig alene?

Gør det måske på et tidspunkt hvor hun er i godt humør. Så kan du fortælle hende at du synes hun tit bliver rigtig sur på dig over meget små ting og du altid bliver vildt ked af det og nærmest bange.
Hvis hun ikke forstår det, skal du sige det til din far. Husk at fortæl hvordan du føler ikke sig: du er bare så sur og dum! Men sig hellere: jeg bliver rigtig ked af det når…..

Håber på det bedste for dig. Mange hilsner herfra

  • Anna, Pige, 18 år

Kære dreng det lyder ikke rat det med din mor jeg kender det selv og har selv været der du kunne måske prøve at tale med din far om det og fortelte det med din mor

  • Anonym pige, Pige, 13 år

Hejsa
Jeg er ked af at hører om dit problem men her er mit tip:
En god ide er at tale med din far når du har chancen. Det er vigtigt at han ved hvad der forgår når han ikke er der. Du kunne måske få ham til at tale med din mor. Med eller uden dig omkring. Jeg synes det er vigtigt at begge dine forældre ved hvordan du føgler.Jeg synes det var uretfærdigt da din mor gav dig stuearrest i to dage for at spørge om noget du bare gerne ville vide. Jeg lever selv med mindre søstre hvor min mor også kan blive sur på mig hvis jeg siger noget jeg ikke skulle. Men stuearrest har jeg aldrig prøvet af få over at sige noget jeg ikke skulle.
Håber det bliver godt igen mellem din mor og dig
MVH Mig

  • Keglen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat