Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det

Hej jeg er en pige på 11 år.

Mit problem er at min farfar døde den første December og tænker hele tiden på ham. Han blev 80 år og døde begrund af kræft. Alle mine venner hved det.

Hver gang jeg skal sove græder jeg altid Har ikke sagt til mine foreældre at jeg hele tiden af så ked af det. Bange for at de ikke ville forestår mig.

Har aldrig prøvet at midste nogen for.

Vh pige 11 år

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg mistede min farmor for omkring 1,5 år siden meget pludseligt og tænker stadig meget på hende, jeg ved hvordan det er at miste nogen man virkelig holder af. Det gør ondt helt ind i sjælen, for man ved man aldrig kommer til at snakke med personen igen eller se personen. Man kan ik fortælle omkring de gode ting man har opnået, og alle de spændende ting der sker og er sket – som man gerne ville dele med personen man har mistet. Dog vil jeg sige til dig, at med tiden bliver det bedre, noget af sorgen forsvinder og man begynder langsomt at acceptere det som det er.
Det gør mig ked af det at du er bange for at fortælle dine forældre det, fordi de kendte din farfar og ville helt sikkert kunne forstå hvorfor du er så ked af det – mere end dine venner der måske ikke har prøvet noget lign.
Hvis jeg var dig, ville jeg fortælle dine forældre hvor ked af det du er, for det hjælper. Og hvis de så i værste fald ikke forstår dig, måde spørger om de ikke alligevel vil hjælpe dig og tale med dig omkring farfar.
Jeg håber alt kommer til at gå godt 🙂

  • Anonym, Pige, 17 år

hej pige 11

jeg her også prøvet at miste nogen, jeg var også meget trist. Jeg gjorde 2 ting for at få det bedre, 1 ting var at snakke med en forældre jeg ved at du er bange for at de måske ikke kan forstå dig men du skal tænke på at din far har mistet hans far så han har det sikkert på samme måde hvis ikke værre. 2 ting er at jeg distrahere mig selv så jeg skrev med venner, så film, snakkede med folk, ude i byen, over at besøge venner, det kunne også at lave en hobby. sårn nogle små ting som dem kan gører at du glemmer de dårlige ting. en ting som også kan gøre at man er glad er at smile, så prøv at smil noget mere.

håber at du kunne bruge mit svar til noget

og husk at man kommer sig med tiden

held og lykke
k.h pige 13 år

  • M, Pige, 13 år

Hej jeg forstor dig. Jeg tror det hjælper at tage hen på hans grav sted. Du kan tage en blomst, et lys, en lille sten eller en tegning med. Du kan spørger dine forældre om du må ære lidt alene med ham. Og husk alle mister nogen .

  • ikke særlig klog pige, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat