Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kærestesorg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Nu har jeg ikke oplevet helt det samme, de store ting har jeg dog oplevet. Er egentlig også ret knust lige nu. Du er i hvert fald ikke alene… 🙁

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej, er en dreng på 17, mine forældre er døde bor i en plagefamilie, fra fem uger siden valgte min tvilling at komme sammen med en yngre pige, jeg finder så ud af at han bare smadre hende totalt, hun havde sendt en del til ham, han gemte næsten alt, jeg skrev med hende og fortalte at de billeder han sendte var af mig og ikk af ham, hun blev helt vildt trist og bad mig om at slette billederne fra hans mobil som jeg gjorde, hun virkede sindSygt sød og jeg flirtede med hende, jeg kom så sammen med hende og er jeg stadevik, vi har et godt forhold men hver gang min tvilling ser mig ruller han øjne og slår mig, han såre mig fordi han ikk kommer over det, håber denne lille historie kan hjælpe lidt KH Simon

  • SimonF, Dreng, 17 år

Hejsa.

Jeg er så ked af at høre, hvor dårligt du har haft og stadigvæk har det! Hele dit dilemma er virkelig komplekst, men jeg vil prøve at rådgive dig så godt, som jeg kan. For det første, så kan jeg virkelig godt forstå, at du er ked af det pga. dit brud med din ekskæreste, og jeg kan virkelig godt sætte mig ind i, at man er ked af det, selvom ens eks har opført sig, som en idiot. Jeg synes virkelig, at du skal begynde at sætte dig ind i feminisme, og prøve at forstå, hvor forkert det var af ham, at han viste/delte de billeder af dig. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at du godt ved, at det var forkert af ham, men feminisme har virkelig hjulpet mig med at forstå en masse uretfærdige ting, om der desværre ikke er så mange, der snakker om. Derudover synes jeg, at du skal tage fat i din veninde, og snakke ALT igennem, selvom I er begyndt at snakke sammen igen. Jeg ved godt, at det er utroligt svært at grave fortiden op, og det kan sandsynligvis også skabe nogle konflikter. Dog ved jeg også af erfaring, at man kommer til at bære nag, hvis man ikke får snakket de ting, man er ked af, igennem. Fortæl din veninde, at du føler dig svigtet, både af hende, men også af ham. Fortæl hende, at du ikke kan forstå hun er sammen med en, der har udsat hendes bedste veninde for hævnporno. Fortæl hende alt du føler, og er ked af det over.
Selvom alt gør ondt nu, så lover jeg dig, at det hele nok skal blive godt igen.
Jeg håber virkelig, at du finder ud af det hele!

Knus

  • Alberte, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat