Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er fortabt

Min bedstemor døde for tre år siden jeg savner en virkelig meget

men jeg tror at jeg savner en ekstra meget fordi hun døde tre dage efter min fødselsdag og hun var der ikke fødselsdag vi holdte ingen gang fødselsdag

og nogen gange selv den dag i dag kan jeg nogle gange græder jeg mig selv i søvn

jeg virkelig brug for hjælp

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige.
Du skal huske på at vis din bedstemor var syg, så var det godt hun døde fordi så havde hun det ikke godt. ❤ Men prøv at sige det til en i din familie, en ven eller en voksen du stoler på. De kan helt sikkert forstå det, og det er tit sådan at vis man taler om noget man er ked af, så for man det bedre. Jeg kan godt forstå du er ked af over det,og det ville jeg helt sikkert også være især når det skete efter ens fødselsdag. Men prøv at sige det til nogen du kan stole på. Held og lykke, jeg tror på dig❤❤

  • Pigen der tror på dig, Pige, 12 år

Hej pige, kender godt selv følsen, min moster døde for snart 4 år siden og for bare 1,5 år siden havde jeg det lige som dig, så sagde jeg det til min mor, og hun forslå at jeg kunne starte i en sorggrup i den kumune jeg bor, det hjalp virkeligt meget at snakke med andre børn på min alder der havde det på sammen måde, vi snakke om personen vi havde mistet og fortalte historer, tror virkeligt godt det kan hjælpe dig, du kan prøve at se om de i din kumune har det tilbud❤️

  • Håberdethjælper, Pige, 13 år

Det er rigtig synd for dig du kunne prøve at tænke på noget andet det hjælper i hvert fald på mig at tænke på noget godt😁

  • Naja, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat