Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan takler jeg min sorg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Døden er en del af livet sådan er det desværre. Jeg vil råde dig til at snakke med nogen om det. Og husk det er okay at være ked af det og græde. Det ville være mere mærkeligt hvis du ikke gjorde det for det viser jo bare du elsker hende. Og jeres minder kan ingen tage fra dig❤️

  • Anonym, Dreng, 16 år

prøv at høre det er helt naturligt at have sorg, prøv at græde det kan være mega dejligt, men prøv at tænke at det nok var hendes tid til at få ro. Lav noget hyggeligt med dine bedstevenner , og måske snakke med dem om de hårde ting der gå dig på

god bedring! og husk du ikke er alene

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej søde,
Jeg ved lige præcis hvad du går igennem. Jeg har selv mistet min mor, det skete som et lyn fra en klar himmel, var derfor SLET ikke forberedt på det. Dagen før hendes død, overvejede at tag forbi for at være sammen med hende. Jeg valgte at lade vær, fordi jeg tænkte det kunne vente. Næste dag var hun væk 😭 Jeg fortryder det så inderligt 😭

Bare at skrive om det nu, giver mig tåre i øjne. Det at miste en man holder af, det gør rigtigt ondt, men det er helt naturligt. Nu ældre jeg bliver, nu mere er der også tidspunkter hvor jeg savner min mor. Især når der sker noget stort i mit liv, som da jeg fik min datter. Det er naturligt at føle som du gør, at du savner hende nu ældre du bliver. Det skyldes du bliver mindet om hvad du ikke kan dele med hende.

Nok er hun ikke til stede, men du kan tale med hende. Hvis det muligt så tag hen til hendes grav, det kan godt virke mærkeligt at stå og tale ud i luften. Men for mig hjælper det faktisk. Hvis du ikke kan sige det, så tænkt det. Er det ikke muligt at besøge hendes grav, så gør det evt. når du ligger i din seng.

Derudover er det vigtigt at tale med andre om det. Om det er familie eller fremmed personer, bare du får talt om det. Find nogen som vil lytte til dig. Evt. børnetelefonen, dem kan du ringe til hvis det er.

Der findes også sorggrupper for børn, hvor man hjælper børn med at håndtere deres sorg.
Hvis du føler det noget for dig, så sig det til dine forældre, eller skrive et brev til dem hvor du forklarer dig.
Husk du er ikke alene, sorg er noget man nok aldrig kommer sig 100% over. Det noget man skal “lærer” at “leve med”, ved hjælp af de værktøjer der stilles til rådighed.

Håber det kan hjælpe dig, at du hørte min historie.
Min mor er selv savnet rigtig meget her hos mig, men jeg ved hun er i mit❤️ .

Kram til dig søde ❤️

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat