Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp. Min hund skal væk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg er rigtig ked af at hører at du skal af med hende igen. Jeg har selv mistet en kat jeg var meget tæt knyttet til. Desværre er der ikke nogen måde at såkaldt “glemme” hende eller komme videre. Det der hjalp mig de første mange måneder var, at jeg tænkte på alt det gode jeg havde været igennem med min kat, jeg sagde godnat ud af vinduet til ham hver aften inden jeg gik i seng og jeg talte med min familie om alt det gode ved der hvor han er nu. Måske, kan noget af det også hjælpe dig, men bare rolig du skal nok få det bedre med hende, bare husk at sig ordentlig farvel og så giv dig selv tid.
Jeg håber meget at det hjalp.

  • Anonymous, 14 år

Kan godt forstå at du er ked af det, og det var da også en meget direkte valg at få!..
Desværre tror jeg ikke på den måde at, du bare kan glemme hende. Det er næsten værre at glemme hende, end at miste hende!.. Det ville være ligesom, hvis jeg glemte min farfar?(Han er død) De er en del af familien, og familie medlemmer skal ikke glemmes!;) Jeg syntes derimod at, du bare skal give det tid… En dag er du ikke lige så ked af det, men husker hende stadig!
Det er okay at græde, man skal bare give den gas! For kommer man ikke ud med sine følelser, sidder de bare helt oppe i halsen og kvæler…

Håber at det hjalp
M

  • Maja7252, 12 år

Hejsa jeg forstår godt at du er ked af det måske kunne det være en mugelighed at du støvsugede hver dag og i trænede at din hund ikke skal gø i kan give det en måned og så se om det er blevet bedre med din fars stress håber at du kan bruge det

  • T...., 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat