Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp!

min farfar er død

og jeg vil gerne have ham tilbage.

jeg er mega fustreert

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej jeg kender det godt fordi min far er død.. mange gange er jeg ked af det over det og mange gange kan jeg ikke sove fordi jeg tænker på det (han døde for 5 år siden) men så snakker jeg altid med min mor om det så trøster hun mig og fortæller hvordan han var (jeg kender ham ikke så meget derfor) men jeg syntes du skal snakke med nogle om det fx din familie måske så de kan hjælpe/trøste dig men ja det træls, men om de dør kan vi ikke bestemme desværre ❤️

  • Snart 14 år, 13 år

Jeg keder godt hvis en man elsker dør men du skal tænke på de er kommet et godt sted hen nu og ja self kan du være svært for dig fordi du elsker og savner ham jeg jeg lover dig det skal nok gå alt sammen ❤️

  • N, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat