Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Heart broken:(

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder ikke særlig rart!
Du kan overveje at skrive dagbog. Hvordan føltes det, da du havde skrevet det her brev og fået dine tanker skrevet ned? Jeg vil nok også foreslå, at tale med en om det, måske en voksen du er tryg ved, eller en meget tæt ven.
Det er ikke godt for dig, at gå rundt med så store tanker alene. Du kunne ende med, at få det endu dårligere hvis ikke du snakker om det.
Hvis pigen ikke vil have dig må du acceptere hendes beslutning 😕

Held og Lykke mvh en pige

  • Idk, Pige, 13 år

Hej med dig
Jeg tror du har brug for at snakke med nogle om dine følelser. Jeg kan mærke at du har virkelig elsket den her person og det har været mega hårdt for dig ikke at have hende i dit liv mere. Jeg ved ikke om du har snakket med dine venner om hvordan du har det jeg tror det vil hjælpe. Men du nævner at du har haft selvmordstanker så måske ikke du kunne snakke med dine forældre om nogle samtaler med en psykolog? Tror virkelig du ville gavne af det da du kan komme af med alle de tanker der må køre rundt i hovedet på dig.

Håber jeg kunne hjælpe 🙂

  • Lion, Pige, 16 år

Jeg synes virkeligt du skal ringe til de mest sødeste når man har selvmordstanker. Livslinjen!
Jeg kan godt dele ud hvis det kan hjælpe dig! Jeg er en 15 årig pige og jeg har haft det super svært… selvmordstanker og den slags og det kommer af rigtig mange forskellige ting… jeg er endda ved at skrive et essay i skolen om selvmordstanker og selvskade hvor jeg skriver om hvorfor man kan få det, hvorfor man kan være så ked af det og også selv deler ud… jeg anbefaler også livslinjen der. Nu skal du høre… engang for et halvt år siden så…. Tastede jeg nummeret ind og ringede til livslinjen…. De er meget søde! Jeg talte med en Therese ! Super sød…. Jeg talte med hende om hvordan jeg havde det og hun lyttede , sagde søde ting og var her for mig … igår ringede jeg også… jeg havde så meget brug for at finde ro…. Og i forgårs gjorde jeg også… de var begge super søde … virkeligt…. Jeg ringer ikke særlig tit til dem da det er så svært for mig…. men hvis man har selvmordstanker og selvskader er det en rigtig god ide at gøre det…. Og man må altid ringe… fx som mig..: cirka hvert halve år imellem og at man så lige ringer to dage i streg er helt okay
Kærlig hilsen Sara

  • Sara! Jeg er her for jer, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat