Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

De sidste par måneder har været hårde

Jeg har de sidste tre måneder følt mig enormt trist og ked af det, mest når jeg er selv, men også når jeg er sammen med andre.

Så snart jeg er selv fx. når jeg tager hjem fra skole, går på toilet eller går ind på mit værelse begynder jeg næsten at græde.

Det irretere mig en del og jeg kan også mærke at min familie har svært ved at holde mig ud. Jeg overtænker alt for meget og er faktisk kommet i tvivl om min ellers sunde nok tilstand. Jeg tror nemlig ikke at det er særlig sundt konstant at være ligeglad og græde 🙂 De fleste menneske virker bare til at have noget at være triste over, men jeg har ingen egentlig grund.

Jeg har tænkt meget på det og jeg ved ikke om det er fordi at jeg mangler venner, føler mig presset af skolen, keder mig eller om det er fordi jeg ikke kan finde ud af min seksualitet. Det har også gået mig på i lang tid nu.

Det er som om at der er flere små ting som går sammen og splintres før jeg lær at sætte ord på dem.

Det var nok de mest poetiske jeg nogensinde har skrevet, men ja jeg håber at nogen kan komme med et råd.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14 år hvordan kan det være at du har det på den måde du skal ikke gør det svære få dig, selv snak med nogle klassekammter eller din mor eller din onkel og fortæller din Følelser og din tanker, og hvis du ikke kan snak med din familie så tag fat i din klasselærer og fortæller ham eller hun hvordan du nu har det eller får du det bare være, Så hælp dig, selv sådan at du Lever at Godt liv 😄

  • Anonym, Pige, 20 år

Ville foreslå at du snakker med dine forældre eller en lærer om det. Jeg har selv haft det sådan for nogle år siden. Jeg følte ikke rigtigt, at folk kunne lide mig, og følte mig altid som sidstevalget. Jeg havde også svært ved at finde ud af, hvem jeg virkelig var.
At sætte ord på mine følelser overfor mine forældre hjalp mig utrolig meget. Hvis ikke du kan snakke med dem, så find en lærer eller en veninde du stoler på.

For mig har det i mange år været normalt for mig at sætte mig ned på badeværelsesgulvet og lade tårerne falde så snart jeg trådte ind ad hoveddøren efter en lang skoledag – men ikke længere. Det er ikke sundt rent mentalt at være så hårdt presset, at man ikke kan hænge sammen. Jeg ville derfor klart anbefale at du søger hjælp.

Jeg håber virkelig at du finder ud af det, og jeg ønsker dig alt det bedste fremover – du skal nok klare det <3
CC

  • CC, Pige, 15 år

Det var også en i min klasse der havde det sådan, og han var vildt ked af det hele tiden, men der gik nogle mdr. Og nu er han glad igen, det var bare en periode hvor han blev trist uden grund. Det tror jeg de fleste kender til nogle gange

  • Mig, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat