Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg må ikke få snapchat

Hej alle

Jeg er en pige på 14 1/2

og jeg må stadig ikke få snapchat.

Jeg er den eneste i min klasse

der ikke har snapchat.

Og der er tot folk det spørger

om jeg ikke snarg skal have snapchat.

Men jeg ved ikke om jeg bare skal installere det,

eller om jeg skal vente?

Hvad synes I?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hey smukke. Synes du skal tage en snak med dine forældre om det og sig du rigtig rigtig gerne vil have sc og lav en fordel og ulempe liste til dem. Kan godt forstå hvis du føler du går glip af noget og ja det kan godt være du gør det. Har selv mange venner på sc og det giver en stor trykhed for mig og det synes jeg også du selv skal have. Måske kan du lave regn med die forældre at du kun er venner med dem du kender hvis det hjælper på det men vil også sige at når du bliver 15 år gammel er du sgu gammel nok til selv at bestemme om du vil have sc elle ej

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

I min ejen mening, ville jeg give mine forældre gode grunde til at få snap. Som fx. “Hvis man er over 13 må man gerne få snap” eller “Snapchat gør det nemmere for mig at snakke i en gruppe sammen med mine venner” men hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg ikke at du går glip af særlig meget, der er ingen grund til at være ked af det.

  • Boojayna, Dreng, 13 år

Hej søde du. Jeg er en pige på 13 snart 14. Jeg kender det godt og jeg for seriøst stress over at jeg ikke kan være en af de populære i klassen bare fordi jeg ikke har snapchat. Jeg forstår ikke hvorfor at forældre skal være så stride i nogle situationer.
Jeg synes du skal vente med at installere det for det gjorde jeg også for noget tid siden og så satte min mor børnesikring på jeg overhovedet ikke kan hente det. Håber du for det søde❤

  • Silje, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat