Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

var det dumt?

hej
jeg er en pige på 15

jeg har sendt undertøj billeder til måske lidt for mange, jeg fortryder det virkelig meget og der er nogen af dem jeg har sendt til der stadig har billederne.

jeg er blevet kaldet for “luder” “billige” “slidt” og meget mere jeg bliver meget trist og begynder at tvivle på mig selv.

hvad skal jeg gøre?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

det er en rimlig dårlig situation, men første step er ihvertfald at få billederne slettet. Ville nok sige det til lærern/din mor. Bagefter bliver det nok glemt mere eller mindre. Ellers skal du måske lave et nyt “rygte” om dig, som slet ikke er så seriøst, så folk glemmer om billederne. Hvis nogen provokere dig synes jeg bare du skal sige at det bare er undertøj, og at de er klamme for at have sådan nogen billeder helt på deres tlf.

  • Kwjw, Pige, 14 år

Kære dig,
Har selv stået i samme situation som dig med at have blevet kaldt for alle de grimme ting for 1 år siden, og vi to er på samme alder. Det med du har sendt undertøjs billederne er DIT valg, og det er noget du selv bestemmer. Jamen, hvis folk ikke er modne nok til at håndtere er det også deres valg. Men ligemeget hvad du bliver kaldt for, skal du ikke ændre på dig selv for andres vedkommende og tage deres ord personligt. Grin lidt af dem, gå videre altså. Men det er selvfølgelig forståeligt at du fortryder det inderst inde. Men sket er sket, men hvis det bliver værre og folk ikke gider at stoppe synes jeg du skal gå til en voksen eller en lærer der kan hjælpe dig. Ellers synes jeg du kan ringe til børnetelefonen.
Håber virkelig det hele løser sig.
Knus A

  • A, Pige, 15 år

Hej! hvis du ved hvem der satdig har fotoerne bør du tale med dem. hvis billerende satdig er der bør du absolut slette dem. hvis den er helt gal må du se om du kan gøre det godt igen. hvis dem der har det er dine fjender så tal med en voksen om det det kan Fx vare din mor/far eller en bedste ven. hvis du har en hund eller noget kæledyr kan det også vare rart at dele det med dem. men jeg syndes du gjorde noget smart da du kontaktede børnetelefonen. men hvis det fortsætter bør du tale med nogle lærer om det. (Hvis de er fra din skole)

Venlig hilsen MiniSlehm!

  • MiniSlehm, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat