Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ikk få snap!!!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

bare bliv ved med at plage dem

  • Anonym

Hej ven. Jeg kan godt forstå dig, da jeg var i den alder ville jeg også mega gerne have snap, for “alle” i klassen havde det. Mine forældre ville ikke have jeg skulle have snap, fordi de var bange for at jeg skulle modtage billeder som jeg ikke havde Lyst til at se. Og det kan godt være man tænker “det jo mega unfair, altså det kræver jo man siger ja til personen” men så er det vigtigt at tænke på, at selv en sød lille 12 årig dreng, kan vise sig at være meget ældre end han render rundt og udgiver sig for at være. Dine forældre prøver bare at beskytte dig, og det skal de også. Det er nogle kloge forældre du har, og du burde lytte til dem. Og tro mig, det er på ingen måde alle der har snap, måske kun 50% af din klasse har det. Jeg kan godt se at det er nemmere at bruge snap. Men der er også nogle der bare vil være med på trenten for at være seje. Og der er det altså altid vigtigt uanset hvad det er “alle” andre går og laver, så skal du mærke efter om DU har lyst til det, aldrig buk under for gruppepres.

  • Anonym, Pige, 14 år

Kære pige 11 år
Du skal bare spørge dem. Du kan bruge dem til at lave aftaler. Du kan eventuelt fortælle dine forældre, at de kan se hvem du er venner med på snap, så de ved at du ikke skriver med fremmede.

  • 4.B, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat