Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Online venner

Hej allesammen

Jeg er 13 år gammel og har Twitter. Jeg har været ind på Twitter siden jeg var omkring 12, og derfor har jeg også snakket med mange mennesker og fået gode venner. De fleste venner/veninder jeg har derind er danskere, hvilket gør det nemmere at kommunikere med osv.

Men da sommeren snart er her, tænker de at vi skal have en meetup hvor vi mødes og laver en masse ting. Jeg stoler på dem og har set mange billeder af dem samt snakket med dem, så jeg kender dem rigtig godt.

Men jeg er bange for at hvis jeg siger til mine forældre at jeg gerne vil mødes med dem, vil de sige at det er farligt og de vil også forbyde mig fra Twitter (mine forældre ved ikke at jeg har online venner)

Jeg forstår godt hvorfor de ikke vil lade mig deltage i den meetup, men jeg vil rigtig gerne med,

og jeg ved ikke hvordan jeg skal fortælle dem det uden at de bliver enten sure på mig eller sige til mig at jeg skal lade være med at snakke til dem.

Sorry fordi det var et langt brev, men jeg har haft det på hjertet i lang tid.

Tusind tak <33

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Jeg har også online venner, men de er alle fra andre lande. Jeg ved hvordan du føler. Jeg vil også gerne møde min kæreste, min københavner veninde og min bff som er svensker.
Jeg må dog ikke møde them, men må ikke. Men held og lykke <33

  • :/, Pige, 11 år

Hej, har selv rigtig mange online venner. Mine forældre ved dog det, for jeg skulle også have sådan en meetup. Jeg startede med at spørge mine forældre hvad de tænker om online venner. Hvis svaret er positivt så kan du jo så sige til dem at du har online venner, så de kan vende dig til ideen om at de venner er i dit liv. Hvis svaret er negativt så ved jeg ikke helt hvad du skal gøre, aha. Det er også vigtigt at hvis de har spørgsmål at du svare på dem, for det gør dem mere trygge ved det, og det kan gøre at de stoler mere på at du ved hvad nu laver. Efter to dage til en uge, kan du jo så spørge om du må komme med til det der meetup.
Det var ihvertfald hvordan jeg gjorde det, håber det hjælper!
Kh. M.

  • M, Pige, 14 år

Hej
Jeg har også selv haft mange online venner, og er blevet glad for dem. De er dog placeret i andre land. Jeg ville råde dig til sidde ned med dine forældre og fortælle at du har fået nogle venner online og gerne vil mødes med dem. Hvis de siger nej er der ikke så meget at gøre end at måske vente et par år og så spørge igen. Hvis de er med på ideen kunne være en god ide at tage en af dine forældre med til mødet, for både at du er sikker men også så dine forældre kan se hvem du mødes med og føler at du ikke kommer noget til. Jeg ville også forslå at dine forældre kommer i kontakt med dine venners forældre, så de kan komme til at kende hinanden.

Håber det hjælper 🙂

  • M, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat