Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste over nettet

Hejsa, jeg er en pige på 12 år.

For lidt tid siden begyndte jeg at skrive

med en sød fyr jeg fandt på snapchat.

Efter ca 1 måned blev vi kærester og det er vi stadig.

Jeg vil gerne sige det til min mor men jeg ved ikke hvordan

fordi jeg faktisk ikke må skrive med fremmed mennesker.

Kan i hjælpe mig?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år.

Jeg kan virkelig godt forstå det er svært at skulle sige det til dine forældre, men når det så er sagt, er det også meget vigtigt, at du gør det!

Jeg forstår godt dine forældre siger, at du ikke må skrive med fremmede personer. Det sagde mine også, men jeg gjorde som dig, og lod hver med at lytte til dem. Det endte ud i at jeg blev presset, til at sende billeder, jeg ikke vil. Jeg sagde det så til min mor, hun blev faktisk glad for, at jeg havde fortalt det, måske din mor eller far også vil det?

Det kan godt være i har skrevet sammen i noget tid, men du skal også være 100% sikker på han er ærlig med alder og den slags. Det kan nemlig tage meget på selvtilliden, hvis man bliver presset til noget man ikke vil.

Derfor vil jeg råde dig til, at snakke med dine forældre, eller måske en god lærer? Det er vigtigt du får det sagt! Du kan vise dem det brev du har sendt her! Det er sommetider nemmere end at sige det.

Håber det løser sig.
De bedste hilsner
-pige 15 år.

  • Pige 15år, Pige, 15 år

Hej!!!! Jeg har prøvet PRÆCIS det samme og jeg ved lige hvordan føles og jeg sagde det til min mor efter 2 måneder sagde jeg det og selvfølgelig blev mine forældre bekymret fordi det sagtens kunne have været en gammel mand/kvinde men jeg sagde det nu er gået 5 måneder og jeg har det fint igen jeg sagde det til mine forældre en dag da de kom hjem fra Arbejde. Jeg sagde bare som det var: Jeg har noget jeg skal fortælle. Jeg skriver med en dreng på snapchat vi er blevet VIRKELIG gode venner (senere sagde jeg til dem at vi var kærester) Og jeg ville bare have i skulle vide det. Sådan sagde jeg det nu snakker jeg ikke med ham mere men det er DIN beslutning❤️håber du kunne bruge svaret❤️Kh. Mig❤️

  • Miggg❤️, Pige, 12 år

Hej jeg har lige et lille spørgsmål føst har du set din kæreste på et billede hvor man kan se det Life fordi ellers så kan du godt være en helt anden der sidder bag i skærmen men hvis du nu er billedet så kan du vise det til din mor og sige jeg er kærester med ham og han er mega sød Og han går på Den her skole…….. håber du kan bruge mit råd❤️✨💕

  • Din hjælper, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat