Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nøgenbilleder

Hjælp, min veninde har et brystbillede af en, og hun tror det er mig, hun har også fået af vide det er mig, hun tror ikke på mig,

 

hvad skal jeg gøre??

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Jeg håber at det her virker:) hvis din veninde siger det er dig så bare sig at det ikke er dig;) eller få hjælp af dine forældre eller søster.osv

  • mspfikke2006, 11 år

Hej❤️
Du må jo bare prøve at overbevise hende. Hvis hun så ikke tror på dig, så er det jo bare synd for hende. Desuden så er hun vel ikke en særlig god veninde hvis hun ikke gider at tro på dig! håber at du finder ud af det❤️

  • Mig123456789101112131415, 14 år

Hej.
Jeg tror ikke helt, at jeg forstår situationen. Tror sin veninde, at det er sig, eller tror hun ikke, at det er dig, der er på nøgenbilledet? Uanset, hvad hun tror, gør det hende ikke til en dårlig veninde. Hvad ville du selv gøre, hvis du var i hendes situation, og ikke vidste, hvad du skulle tro? Hvis hun ikke vil lytte på dig, så få det talt igennem med en anden person. Dine forældre kan virkelig vise sig at være en stor hjælp for dig, selvom du måske synes det er pinligt, og de kan politianmelde det for dig. Hvis du ved, hvem der har delt billedet, kan du snakke med ham/hende om det. Hvorfor har han/hun gjordt det, og hvad tænkte vedkommende, at han/hun ville få ud af at dele billedet?
Som hovedregel, skal du aldrig tage nøgenbilledet af sig selv – og andre – og skal virkelig ikke sende nøgenbilleder til nogen som helst. Det er ligegyldigt, hvor tryg du føler dig med dem, su vil sende det til. Du skal bare lade helt være.
Gerningsmanden, dine forældre og politiet kan i stor grad hjælpe dig med at få fjernet billederne, eller i hvert fald bare udglide ploblemet. Desuden kan du jo benægte, at det er dig på billedet, hvis dit ansigt ikke er med. Og, hvor mange ser lige dine bryster til hverdag? Der er nok ingen, der kan kende dine bryder, fordi de aldrig før har set dem, og der er så mange bryster, der ligner hinanden. Det giver derfor også god mening, hvis din veninde er i tvivl om, eller ikke tror, det er dig. Det kan faktisk lige så godt være et billede fra internettet. Måske er det i virkeligheden slet ikke dig. Kan din veninde sende billedet til dig, så du selv kan tjekke om det overhovedet er dig?
Du ville måske også finde hjælp i at tale med, skrive med eller læse om nogen, der har prøvet at få delt nøgenbilleder for at finde ud af, hvordan de tacklede det.
Mange gange hel og lykke.

  • Anonymous, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat