Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nøgenbillede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Du har ikke gjort spor forkert, I var vel bare nysgerrige. Og du behøver ikke tænke på det så meget. Person har selv lagt det op, så må de også lære at leve med det.
Og vil du gerne vil stoppe med at overtænke kan jeg komme med at godt råd, lær at sige: “Det er ikke mit problem”. 🙂

  • Anonym, Pige, 14 år

Hvis den kendte selv har lagt dem op, så det medvilje, også skal I ikke have dårlig samvittighed. Hvis det derimod er nogen som er stjålet, ved at den kendte har fået hacket sin computer. Så bør man ikke opsøge det i respekt for den kendte. Men det bare min mening. Med det sagt, skal du huske på at det er utroligt let i dag, at skabe falske billeder af kendte, hvor de er nøgne, men hvor billederne slet ikke er ægte. Ligesom det også er let i dag, at manipulere en kendts ansigt ind i videoer, som er uægte. Det hedder Deep Fake, og bruges blandt andet i spillefilm. Disney har blandt andet brugt det i Star Wars. Prøv evt. At søg på YouTube efter deepfake. Der findes rigtig mange videoer, som viser hvordan teknologien fungere. Tjek evt “This is not Morgan Freeman”. Det ligner ham, og det er hans stemme, men hele videoen er falsk, og giver et skræmmende billede af, hvor farlig den teknologi er i de forkerte hænder. Så jeg synes det vigtigt, at børn og unge, får viden om netop deepfake. Så man ikke lader sig narre men forholder sig skeptisk. Håber det her svar kan bruges 😊

  • A, Pige, 22 år

jeg har prøvet det før men jeg snakkede med min ven om det og det hjalp

  • Anonym, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat