Brev

Nøgenbillede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Du har ikke gjort spor forkert, I var vel bare nysgerrige. Og du behøver ikke tænke på det så meget. Person har selv lagt det op, så må de også lære at leve med det.
Og vil du gerne vil stoppe med at overtænke kan jeg komme med at godt råd, lær at sige: “Det er ikke mit problem”. 🙂

  • Anonym, Pige, 14 år

Hvis den kendte selv har lagt dem op, så det medvilje, også skal I ikke have dårlig samvittighed. Hvis det derimod er nogen som er stjålet, ved at den kendte har fået hacket sin computer. Så bør man ikke opsøge det i respekt for den kendte. Men det bare min mening. Med det sagt, skal du huske på at det er utroligt let i dag, at skabe falske billeder af kendte, hvor de er nøgne, men hvor billederne slet ikke er ægte. Ligesom det også er let i dag, at manipulere en kendts ansigt ind i videoer, som er uægte. Det hedder Deep Fake, og bruges blandt andet i spillefilm. Disney har blandt andet brugt det i Star Wars. Prøv evt. At søg på YouTube efter deepfake. Der findes rigtig mange videoer, som viser hvordan teknologien fungere. Tjek evt “This is not Morgan Freeman”. Det ligner ham, og det er hans stemme, men hele videoen er falsk, og giver et skræmmende billede af, hvor farlig den teknologi er i de forkerte hænder. Så jeg synes det vigtigt, at børn og unge, får viden om netop deepfake. Så man ikke lader sig narre men forholder sig skeptisk. Håber det her svar kan bruges 😊

  • A, Pige, 22 år

jeg har prøvet det før men jeg snakkede med min ven om det og det hjalp

  • Anonym, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat