Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kom til at sende “nudes”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg synes at du har gjordt det rigtige i at blokere ham💕 På den måde er han ude af verden nu, MEN det virker som om du også godt ved det med at man ALDRIG skal sende nudes og slet ikke til en man ikke kender irl. Jeg tror ikke at du skal gå rundt og bekymre dig det hele skal nok gå. Du har helt sikkert lært noget af det her, og så ved du til at anden gang at du ikke skal sende noget. Det du kan høre nu er at fortælle din mor (eller en anden tæt voksen) hvad du er kommet til at gøre. Jeg er helt sikker på at de vil forstå du kan evt. vise det brev du har sendt her ind til og vise mit svar. Det du for ud af at sige det til en voksen er at de kan hjælpe dig med at få billedet fjernet fra nettet, og få anmeldt brugeren der har bedt om at du skulle sende billeder. Det der “hjælper” her er at jeg ikke tror at personen der har bedt om nudes har tænkt sig at sende det videre. Det er der i hvert fald ikke noget der tyder på. Jeg håber VIRKELIG at du vil følge mit råd om at sige det til en voksen💕

Hilsen pigen der sender alt for lange beskeder! 🙂

  • Pigen der sender alt for lange beskeder :), Pige, 13 år

Hey. Selvfølgelig er det aldrig smart at sende nøgenbilleder, men du kan vel lære lidt af det her. Selvom jeg godt kan sætte mig i dit sted og se det er irriterende, skal du stadig være glad for at det ‘kun’ var et billede af dig med bh på. Det kunne jo have værre og været et billede af noget mere privat uden tøj på. Men det skal du ikke tage så tungt – bag tag det som en lærestreg og kom over det 🙂

  • ..., Dreng, 18 år

Su kan blokkere ham først, og slette billledet bagefter.håber du kan bruge mit Råd.

  • Dreng 11 år, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat