Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klamme beskeder

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er mig igen (Hende pigen) hvordan tror du jeg kan slette den app? Ved ikke så meget om sådan noget, please svar på denne her besked.

  • Anonym, Pige, 11 år

Kære pige på 11 år

Jeg forstår udmærket godt, at du står i en ubehagelig situation lige pt.
Jeg har aldrig selv prøvet noget lignende, men jeg har et, lidt nederen, forslag. Hvis jeg var dig, så ville jeg gå til skolens IT-personale (eller, i hvert faldet nogen der arbejder med computere på skolen, og har ansvar for at eleverne får en skole computer) og fjerne virussen på den gamle computer. Hvis ikke det virker, så spørg om det er muligt at få en ny, uden at skulle betale.
Husk at sørge for at forklare situationen. altså forklar hvordan du fik virussen, og at du har prøvet hvad du kan, for at fjerne den med din nuværende “computer viden”.

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig 🙂

Mange hilsner
Lili

  • Lili, Pige, 15 år

Hej, det skete også for mig for et par uger siden! Hvis du ved hvor IT/computer-lærerens er, så bare find en af dem og sig at din computer har fået en virus! Sagde det selv til min lærer først, som så sagde jeg skulle finde dem, så du kan jo ligså godt bare gå op til dem først og slippe for det pinlige øjeblik med at fortælle det til din lærer😂. Min lærer sagde ihvertfald at den eneste måde at komme af med det ville være at få computeren rullet (hvilket kun IT-folk kan gøre)

  • Caroline, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat