Brev

Jeg har delt et billede

Den anden dag sendte min veninde mig et billede af sig selv i en bh,
som hun ville købe, for at få min mening.

Jeg er kommet til at vise det til nogle drenge fra klassen.
(Jeg har ikke sendt billedet, bare vist det).
Jeg har det vildt dårlig over det.

Hvordan kan jeg gøre det godt igen?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Snak med drengene om det og fortæl dem at ‘det er glemt’ fra nu af. Så vær ærlig og sig det, og undskyld. Det var jo et uheld. Er helt sikker på at hun er glad for at du er ærlig. Prøv at arrangere en sleepover eller køb hende noget slik hun kan lide, eller et eller anden hun ville blive glad for. Og selvfølgelig lov hende du ikke gør det igen! ☺️

  • Gitte, Pige, 12 år
Svar

Det er ikke dit problem

  • Anonym, Bisexuel , 14 år
Svar

Du skal sige til din veninde at du er kommet til at sige det til nogle af drengene fra jeres klasse og håbe hun forstår at det var et uheld. Du kan derefter snakke med de drenge du sagde det til og sige at de skal glemme det. Håber du kan bruge mit råd. Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 12 år
Svar
Skriv ikke dit rigtige navn eller email her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

 

Trin for trin hjælp

Er dine private billeder blevet delt?