Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Insta veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa pige på 12 🙃
Jeg syntes helt sikkert du skal spørge din mor. Så behøver du ikke at gå rundt og tænke på hvad hun vil svare. Hvis din mor siger ja. Syntes jeg din næste tanke der dukker op om hvor vidt du skal med eller ej bliver der gældende svar. Så for du taget en beslutning hurtig så du ikke går rundt og tænker over det så meget. Det lyder også super hyggeligt at du har fået en gym veninde over insta. Måske kunne i blive gode venner. Og måske går det ikke som du havde regent med, hvis i mødes, men det må du ikke blive skuffet over 🧡 Så har du prøvet det og det lære man af. Håber det ku’ hjælpe dig lidt 🙂

  • En pige som ville hjælpe alle hun kan💕, 13 år

Hej pige 12 år

Jeg synes du skal vente lidt, men du kan skrive lidt med hende. Hvis det nu ikke er en rar person der er bag skærmen, så derfor synes jeg du skal lade vær. Hvis hun spørge igen, så kan du blokere hende eller skrive du desværre ikke vil bruge instagram så meget så du nok ikke svare så meget. Hvis du gerne vil mødes med hende, så kan du forklare dine forældre situationen og så kan de tage med eller hjælpe dig på den måde de synes er bedst.

Håber det løser sig<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige. Jeg tror, det er en god idé, hvis du spørger en forælder, hvad de synes, så I kan kigge på Instagram-profilen sammen. Selvom du siger, at du tror den er 100% ægte, kan det være svært at vide, når det er en man har mødt over nettet, så jeg synes, at hvis I skal mødes, som du forresten kun skal gøre, hvis du har lyst, skal du tage en forælder med for at være sikker på, at det er ægte.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat