Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Insta

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej min ven.
Jeg forstå dig og føler præcis det samme, jeg skal starte på efterskole næste år og selvfølig har det irriteret mig at jeg har så lidt følgere.
Faktisk føler jeg utilpas når jeg giver min insta til andre da jeg har virklig lidt følgere og ikke har lagt noget op og som dig er det fordi at jeg er bange for hvad andre tænker om det og vis jeg ikke for likes nok.

Det hele handler om selvtilid og det skal vi begge lære.
Du skal ikke lægge noget op, hvis du ikke er tilpas med det. Men du kan gå ud af din komfortzone og gøre det, hvis du har mod til det og efter at du har lagt det op så lad være med at se din insta for de næste 20 min.

Jeg har ikke været på efterskole endu, men jeg ved at teenagerne der er maget anderledes end folkeskole og jeg ved at de er ligeglade om det. Du får jo også nye følgere da du får nye venner.

Det er kun barnligt af dem, hvis der faktisk er nogle der tænker over det, men det er jeg helt sikker på at næsten ingen gør.

Du skal bare vide at det er ikke taber agtigt og at du er fantastisk som du er.

Hæld og lykke, jeg håber du tager den rigtige besluttning som du er tilpas med:)

  • Flora, Pige, 15 år

Hey
Jeg synes du skal gøre det du synes du skal ikke ligge op fordi de har flere føgler end sig eller fordi du føgler din tvunget gøre hvad du synes og gøre hvad der gøre dig glad og nej det er ikke taberagtigt at have 100 føgler nogle mennesker har knap nok 1 🌼

  • Sweet Girl 🌼, Pige, 13 år

Hej
Der ingen skam i, at ikke have lagt noget op på Instagram. Eller kun have nogle få følgere.
– for nogen er de sociale medier ikke rigtig noget for dem, mens for andre er det.

Lad være med at tænke så meget på det, folk vil ikke dømme dig – havde selv mange fra min efterskole som havde en Instagram profil. Men ikke rigtig havde postet noget. Of ingen dømte dem.

Så post noget fordi du har lyst til det, og ikke fordi du føler dig tvunget – hvis du vil post noget, men ikke af dit ansigt. Så post ting du laver. Men det ikke taber agtig, at ikke have noget lagt op på Instagram.

VH C

  • C, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat