Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen sociale medier, til mig….

Mine forældre siger

at jeg ikke må være på de sociale medier.

Er det for at passe på mig,

eller for at straffe mig???

HJÆLP MIG.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 år
Jeg tror ikke dine forælder gør det for at straffe dig jeg tror kun de gør det for at passe på dig man må jo ikke få sociale medier før man er 13 år hvis du synes det er meget træls kan du måske prøve at snakke med dine forælder om du ikke må få Instagram eller Facebook mod dine forælder må kigge på hvad der sker på dine sociale medier indtil du fylder 13 selvfølgelig skal de ikke kigge for meget på din telefon jeg havde selv den aftale med mine forælder at indtil jeg blev 13 måtte de kigge min Instagram igennem en gang om måneden og så skulle jeg sige hvis jeg oplevet noget der gjorde mig ked af det, bange, utryk osv. skulle jeg sige det så de kunne hjælpe mug og snakke med mig om det

  • H, Pige, 19 år

Hejsa derude
Jeg stod selv i samme situation da jeg var på din alder, og det er nok ikke det her svar du ønsker dig meen
Det er helt klart for at passe på dig, sociale medier er noget pis. Det kan nemt komme til at føles som om at man skal være på de sociale medier for at “være nogen”, men jeg vil råde dig til IKKE at komme på sociale medier til at starte med – og når/hvis du gør så bør du være meget opmærksom på hvad du gør på internettet.

  • Privat, Pige, 16 år

Dine forældre går det for at passe på dig, tro mig, men jeg ville have ønsket at min forældre havde advaret mig om sociale medier, jeg postede videoer af min selv som jeg i dag syntes var meget dumt , jeg fik også rundt og skrev på de sociale medier alle mine hemmeligheder ovs bare for at få opmærksomhed, min klasse fandt det jeg skrev også bliver jeg hold udenfor og mobbet, en dag så slettede jeg social medier og det jeg glad for men min klasse husker jo stadig alt hvad jeg har gjort… ville ønske jeg havde dine forældre som siger du ikke må bruge det

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat