Brev

Fortryder det

Hej
Her den anden dag, sendte jeg et billede af mig selv i undertøj.

Da mange af mine veninder havde snakket om at det havde de prøvet, så jeg valgte at gøre det til en jeg overhovedet ikke kendte.

Og så skrev han alle mulige søde ting til mig, så blev jeg mega glad og så “kom jeg til” at sende et billede at mit bryst og ansigt

og nu fortryder jeg det helt vildt, Da jeg er så bange for hvad der kan ske.

Har i prøvet noget lindene?

og hvad skal jeg gøre fir at berolige mig selv?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14.

Det med lidt påklædte billeder er sgu en svær sag, men husk nu! Du kun 14 og er stadig teenager. I den her alder gør man bare dumme ting som man ville fortryde. Du er ik den eneste som har sendt den slags billeder, det skal du bare vide.

Det var self mega uheldigt at du kom til at sende det billede af dine bryster og ansigt, men så længe han ikke har taget sreenshot, så tænker jeg ikke du har så meget at frygte. Bare lad vær med at sende lidt påklædte billeder en anden gang. Og lad dog for guds skyld vær med at gør det samme som dine veninder, altså fordi de har så behøver du ikke. Man udstiller jo bare sig selv seksuelt og det går kun ud over sig selv.

Mit bedste råd til dig er, at du ikke sender sådan igen og tænk på noget andet. Noget som gør dig glad eller noget som du har oplevet.

Håber du finder rogen, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Hej grävling

Du skal ikke være bekymret, hvad er sket er sket. Bare ikke gør det igen 😉

Håber det går… Kh cutie

PS. Du kan evt. sige at han skal slette billedet hvis han stadig har det

  • ærtepigen, Pige, 14 år

Hejsa
jeg kan godt forstå at du er bekymret, jeg har en veninde der har prøvet noget lignende. Først vi jeg sige at jeg kan godt forstår at du ville gøre det samme som dine veninder, men jeg vil også sige at du nok fremover skal spørge dig selv om hvorfor du gør det. Ikke for at gøre dig mere bekymret, men man ved aldrig om de tager screenshot, så altid være forsigtig hvis du vælger at sende sådan nogle billeder. Det at sende sådan nogle billeder er faktisk ulovligt, nu hvor du kun er 14. – hvis han er 15+ så er han i besiddelse af børne p*rno og der kan ske alvorlige konsekvenser overfor ham hvis politiet finder ud af det. Hvis han sender billedet/billederne videre til andre så kan du heldigvis anmelde ham og dem der får billederne og de vil så blive straffet.
Nu hvor du ikke ved om billederne er blevet sendt til andre, vil jeg råde dig til at snakke med ham om det. Evt. bede ham om at slette det og forklare ham alvoren om hvis han gør. Hvis han ikke lytter skal du sige det til dine forældre så der kan blive taget hånd om sagen så hurtigt som muligt.
Jeg håber mine råd hjælper dig og husk nu at du bare er 14 og at alle laver fejl, det skal nok gå 🙂

  • Kim, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat