Brev

Følgere på instagram

Hej pige på 13

Jeg har det okay godt med min veninde.
Men så snart jeg går ind på Instagram,
kan jeg ikke lade vær med at kigge på hvor mange følgere jeg ha
i forskel til hende.

Mine følgere daler, mens hendes de stiger.
Jeg bliver ked af det og sur, over det. Føler mig dum og lavt sat.

Please hjælp, jeg har det sådan her vær dag.
TAK PÅ FORHÅND.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Tusind tak, vil jeg helt sikkert prøve på.

  • Anonym, Pige, 16 år

Husk nu, at det bare er likes og followers. Jeg ville anbefale at du are ignorerer det, og er glad på din vens vegne istedet for at sammenligne tallene. Der er også forskel på hvordan man gror på medier alt efter hvad man poster. Hvis du vil have followers, så kan jeg anbefale videoer der forklarer om “Media-Marketing”

  • Anonym, Dreng, 13 år

Jeg har personligt ikke følt at jeg skulle have likes og følgere, men jeg har haft en følelse på Ca det samme. Så det var den her dreng i min klasse. et stort røvhul (undskyld sproget).
Men har havde altid fået lige hvad han pegede på og han havde en masse penge.
Men Lang historie kort, han var den “populære” og det gad jeg jo også at være, så jeg valgte at tage handling i det og så sagde jeg til mig selv at jeg vil ud og tjene nogle penge.
det gjorde jeg så, men jeg fandt ud af at det eneste jeg fik var bare en masse piger der var bange for at vise dem selv, og falske venner. Så min morale er du skal være lige glad med din vens sociale medier og fokusere på dine egne fordi en meget vigtig ting jeg har har lært (på den hårde måde) er. hvis man er utilfreds med noget så for gud skyld lad værd med at kigge på de andre, men selv tag handling

håber du kan bruge det til noget ellers så skriv her ind igen

  • gratis råd velbekomme, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

 

Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig. Trin for trin hjælp

Er dine private billeder blevet delt?