Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Asocialt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Måske skulle du prøve at finde på en masse ting at lave. fx bage en kage. Gå en tur. Lave smykker. Tegne. Spille på et instrument. Læse. Hvad du nu kunne lave uden en mobil. Så du bliver distraheret for at bruge din mobil. måske du kan sætte skærmtid på din mobil. så du kun kan bruge den i 3 timer eller hvad der passer dig. Måske du kan lade vær med at tage den med hvis du skal noget fx hvis du skal ud at handle eller sådan noget. prøv stille og roligt at bruge den mindre og mindre. håber det kan hjælpe

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Helt klart en god start er at finde en fritids interesse, det behøver ikke at være noget stort, men det kunne være du kunne finde noget du syndes var sjovt, det kan være f.eks. lave perleperler, smykker, male eller noget i den stil.

Har på en måde stået i den samme situation, for mig hjalp det at hvis jeg skulle f.eks. gå en tur, lod jeg telefonen blive hjemme. Men noget jeg virkelig kan anbefale er appen Breakpoints4U, her får man point for at lægge telefonen et hvis antal tid, og de point kan du bruge til f.eks. at købe et gavekort, det bliver helt klart sjovere og lægge telefonen hvis man også får en “præmie” for det.
Håber det hjælper 🙂

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat