Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snapchat

Jeg har ikke snap chat.

Men alle fra min klaase har det.

Jeg føler mig uden for fælleskabet.

Hvad skal jeg gøre?

MVH Pige der har brug for hjælp

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hvis dine forældre ikke vil give dig lov til at have det, så kan du prøve at forklare dem, hvorfor det er vigtigt for dig. Hvis de så stadig ikke giver dig lov, er der ikke så meget at gøre ved det. Så kan du bare prøve at være sammen med dine venner uden snapchat. Det kan man jo også sagtens.

  • Anonym, 14 år

Hejsa.

Du behøver overhovedet ikke at få snapchat. Det er alle de andre i din klasse der gør noget ulovligt, og deres forældre giver dem lov til noget ulovligt.

Jeg tror mere at du skal ud og nyde livet, og så kan du spørge dine forældre når du er blevet 13 om du må få snapchat.

Held og lykke 😘🥰😍

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej med dig
Jeg forstår godt at du føler dig lidt udenfor når du er den eneste der ikke har snap nu ved jeg ikke om du har snakket med dine forælder om du må få det det synes jeg i vært tilfælde er step 1 hvis man gerne vil have det hvis du har snakket med dine forælder og de har sagt nej er der ikke så meget at gøre ved det for det er dem der bestemmer over dig til du bliver 18 der har de fuld forældremyndighed over dig hvis det virkelig er vigtigt for dig at få snap Sunes jeg at du skal snakke med dine forælder fortæl dem hvad du har skrevet her i brevet at du føler dig udenfor så kan det være i kan indgå et kompromis så du måske må få det når du bliver 12 år
Hvis det er sådan at du ikke har lyst til at få Snapchat behøver du ikke få det og slet ikke før du bliver 13 der er jo en grund til aldersgrænsen er 13 år jeg synes faktisk du skal vente til du et gammel nok hvis jeg skal være ærlig og det er kun for at beskytte dig på snap der forsvinder ting igen det vil sige at hvis du får en snap hvor der står noget ubehageligt kan du nærmest ikke vise det til nogen uden den der har sendt det finder ud af det man får nemlig en besked om at den man har sendt det til har taget et screenshot hvis man gør det eller genafspiller det men jeg skal ikke bestemme om du skal have det eller ej det skal dine forælder i sammenrod med dig

  • Pigen, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat