Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Som en stopklods

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey jaer kender det selv meget godt jeg tænker faktisk bare mine svar og siger aldrig noget højt fordi mange er højtråbende og så der ik rigtig plads til andres meninger men synes helt klart sig det til din lærer

  • Mulle, Pige, 15 år

Hej.
Jeg kender det godt, det tror jeg næsten alle gør i et omfang. Som mennesker vil man gerne passe ind og som individ vil man gerne være sit eget unikke menneske. Derfor kan jeg godt føle at der noglegange opstår en indre konflikt. For jeg kender godt mine holdninger og jeg ved at jeg har lyst til at dele dem. Jeg har lyst til at være hende som skråler højt med til sangen på højtaleren og danser rundt hvis jeg har lyst. Hende der tør stille sig op for andre men også at stå op for sig selv og sige sin egen mening. Men noglegange når jeg så står i situationen kan jeg ikke. Som du beskriver det føles det somom en stopklods stiller sig foran mig. Det er vildt svært noglegange, men jeg tror at det er noget man bliver bedre og bedre til nu ældre man bliver fordi at man bliver bedre til bare at stå ved sig selv og stikke ud. Jeg tror også det er utrolig vigtigt at omgive sig med mennesker hvor man føler man kan vise sig selv og sige både fra og til. Noglegange er de mennesker der ikke i ens klasse eller tæt på en og så er det pisse svært, men hvis man ved at det er de mennesker man vil have omkring sig så vil man også finde dem en dag. Det er jeg sikker på. Og hey, det er helt okay at have det sådan og helt vildt normalt.

  • Ligenu er vi bare ligeher, Pige, 16 år

Hej! Plejede selv at kende til dette <3 plejede desuden også at være rigtig genert, som jeg helt er sluppet af med nu. Din personlighed afhænger meget af hvem du er omkring i din dagligdag, så måske er det fordi du er sammen med “larmende” personer at du ikke har chancen for selv at tale. Sådan var det i hvert fald med mig, men nu er jeg selv den mest larmende. Jeg siger og gør en masse dumme ting, men det er ting du sidder og griner med dine veninder over nogle dage efter og altid vil tænker fuck hvor sjovt og dumt, men på en god måde. Prøv ikke at overtænk det og så få veninder eller venner du kan mærke gør noget godt for din personlige vækst. Men husk at hvad drengene siger osv er ligemeget, for jeg tror alle har de der drenge der sidder og råber sexistiske eller racistiske ting nede i enden af klassen, men de er sku heller ikk for kloge. Hvis du reagerer giver du dem hvad de vil have. Men altid stå op hvis de nedgør noget du synes er meget forkert og som du vil være skuffet over dig selv over ikke at have gjort noget ved. Husk også på at det er dit sidste år i folkeskolen, så du kan ligeså godt bare gøre det, det er ikke fordi du skal se på deres klamme ansigter og hører deres klamme meninger resten af dit liv.

  • Hhh, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Social kontrol Andre der hjælper

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Dansk stalking center

Hjælp til dig, der er er udsat for chikane og kontakt mod dit ønske
Læs mere

Exitcirklen

Samtalegrupper for unge udsat for psykisk vold (13-17 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat