Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvilken skole skal jeg vælge?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Anbefaler STX – vil klart vælge Musik over Design. Du behøver ikke design-faget fra gymnasiet for at læse noget design-relevant senere. Jeg har i hvert fald fortrudt ikke at vælge musik

  • Anonym

Jeg ved stadig ikke rigtigt hvad jeg vil på. Jeg tager i stedet på efterskole i efter 9. klasse. Så har jeg et pr mere til at tænke over det og måske opdage hvad jeg egentlig bedst kan lide. Man finder ud af meget om sig selv på efterskole (eller en normal 10. klasse). Måske ville et ekstra år hjælpe?

  • Anonym, Pige, 15 år

På HTX har du ikke så mange “kreative” fag, som man har på STX. Her er der specielt fokus på tekniske og naturvidenskabelige fag, og det skal man være indstillet på uanset studieretning. Jeg fornemmer, at du er glad for det kunsteriske, og det er der stadig plads til på en HTX, men omfanget er mindre end på STX. Når det så er sagt, så plejer det at være sådan at folk der har design er glade for det, og her vil du helt sikkert også finde ligesindede. Folk på HTX er for det meste nede på jorden, og her er der typisk ikke det samme sociale “pres”, som jeg oplever der er på STX.
Både STX og HTX åbner mange døre, og hvad du ønsker at studere i fremtiden kan ændre sig mange gange. Dog lægger et fag som design et godt fundament til tankegangen som arkitekt, og det kan du sagtens kombinere med en fritid, hvor du kan beskæftige dig med musik – og måske gøre karriere? Ellers kan et år på efterskole eller 10.klasse med musik kunne afklare, hvad du vil? Uanset vil jeg anbefale dig at følge mavefornemmelsen og held og lykke med dit valg næste sommer

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat