Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skoleskift

hej jeg er en pige på 11 år

mine forældre har lige købt et nyt hus

og det betyder så

at jeg skal skifte skole

og dey er første gang jeg skal prøve det

og jeg er meget bange

og ved ikke hvad jeg skal gøre.

jeg har brug for nogle gode råd

til hvad jeg kan gøre.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11 år
Jeg kan godt forstå at du er nervøs for at skifte skole.
Jeg tænker man kan prøve at se på alle de gode ting der kan ske. Selvom det er svært at lægge bekymringer fra sig. Kan man måske formindske dem, ved at tænke på hvad der er godt. Og måske vende frygten lidt til glæde.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej 11 årige pige.
Jeg kan meget godt forstå dig, i at det er en svær situation du står i. Nu skriver du ikke hvordan du havde det på din gamle skole, men lige meget hvad er det at skifte fra noget man holder af altid en svær ting. Det du jo kan prøve på kunne være at tænke på hvordan det nye sted bliver. Jeg har flere gange oplevet at nye folk er kommet i min klasse, og jeg har også en masse venner der har skiftet skole, og kommet et rigtig godt sted hen, de aldrig har fortrudt. Så det kan jo være, at de mennesker du skal hen til nu er rigtig søde, og det kan vise sig at være noget af det bedste der er sket for dig.

Husk at det er helt normalt at blive utryg eller bange for forandringer. Mennesket har det med at føle sig mest tryg i hverdagslivet, uden for mange forandringer.

  • B, Dreng, 16 år

Skoleskift er en stor ting oh jeg forstår virkelig godt at du er lidt nervøs men det er der ingen grund til at være de fleste klasser synes det er rigtig spændende når de får en ny klassekammerat og vil gerne have dem godt ind i klassen jeg vil nærmest væde med at der er 3 piger der kommer hen til dig i løbet af den første uge og gerne vil tale med dig, lære dig at kende eller måske vil prøve at få en aftale efter skole sådan var det i vært tilfælde da jeg selv skiftet skole hvis du stadig er meget nervøs synes jeg du skal prøve at ligge det lidt på hylden og vente med at tænke over det til det er tid til at starte jeg ved godt det er mega mega svært at ligge noget man er bange for på hylden jeg går selv og er bange for noget og det har jeg været bange for i måneder nu men sidste uge valgte jeg at prøve at ligge det på hylden og lev i det der var lige nu og det hjalp mig sindssygt meget min lærer sagde faktisk til mig at hun kunne mærke på mig at jeg virket i bedere humør og mere til stede end jeg havde været i lang tid og så se det som at du kan få nogen gode nye venner

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat