Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifte skole

Hej allesammen

jeg er en pige på 14 der ska skifte skole

er der nogle gode råd

eller nogle der kan fortælle hvis de selv har prøvet det?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde tøs
Jeg skiftet selv skole da jeg skulle starte i 8. på den skole jeg startet på var folk rigtig søde til at få mig ind i fællesskabet og de fleste synes det er fedt når der starter nogen nye i deres klasse og vi gerne vise deres skole og klasse fra dens bedste side så du for et godt indtryk allerede første dag det er lidt forskelliget hvordan skoler vælger at gøre hvis der starter en ny elev midt i skoleåret nogen skoler siger bare til deres elver at de skal huske at være søde og ikke allesammen overvælde eleven med spørgsmål og nogen beder en elev om de ikke vil søger for at den nye ikke er alene i den første uge og søger for at du har nogen at være sammen med i frikvartererne og at der er nogen der tilbyder om du vil være med i deres gruppe hvis i laver gruppearbejde selvom det kan være rart at nogen til at starte med hjælper dig med at komme godt ind i klassen bliver du også selv nød til at gøre en indsats selvom du måske føler det virker akavet, klæbende eller påtrængende er det en god idé at gøre også hvis der ikke er en speciel der skal hjælpe dig ind i klassen når du starter synes jeg du skal prøve at være åben, smilende og vise overskud hvis du Ian hver åben over for alle som prøver at opsøge dig for at være din ven det kan godt være du tænker det ikke lige er din type eller du ikke passer ind i deres gruppe men husk ingen kender dig du kan bryde ud af din gamle rolle hvis du har lyst

  • H, Pige, 20 år

Hej 🙂

Du kan sige det til din lærer, så kan din lærer fortælle alle om det – så ved alle det, og du skal ikke sige det mange gange til alle.

Du kan også sige højt at du er nervøs for at skulle skifte, så kan det være nogen i klassen kan hjælpe dig!

  • Anonym, 12 år

HEY JEG SYNES at du er sej

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat