Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift i 9.kl

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej!
jeg skiftede skole i 9. klasse, og det er et af de bedste valg, jeg nogensinde har taget.
Hvis det er noget, som du gerne vil, syntes jeg helt klart, at du skal tage chancen.

  • Anonym, Pige, 16 år

hej. det er aldrig for “sent” at skifte skole. nogle mennesker har kendt hinanden i 5 år og kender stadig ikke rigtigt hinanden, og så er der dem, der bliver bedste venner på 2 måneder – hvilket skete for mig. det er forskelligt fra person til person – og selvfølgelig vil man gerne være en del af en gruppe. jeg tænker, at du skal prøve at tage chancen og skifte skole, hvis du virkelig gerne vil. i de første dage kan du se, hvordan grupperne er inddelt, og søge ind i dem, der virker mest interessante for dig. det er også helt okay at skifte fra gruppe til gruppe, og være lidt rundt over det hele. man skal egentlig bare være åben for muligheder og invitationer, sprede god energi osv. så er jeg sikker på, at du nok skal finde en masse gode venner! du kan evt. også forsøge dette på din nuværende skole – måske opdager du, at de faktisk er interessante? 🙂

  • elelellele, Pige, 15 år

Hej

Jeg har prøvet at skifte skole før.
Du skal ikke være bange for, at de ikke gider og være sammen med dig. Min bedste veninde fandt jeg på den nye skole, og jeg har fået det meget bedre, nu hvor jeg har skiftet skole.
Hvis du stadig er bange for at skifte skole, så kommer der lige nogle råd:

– Prøv at sige hej, godmorgen eller farvel til dem, når du ser dem
– Prøv at gå rundt sammen med dem
– Og HUSK at være dig selv. De kan lide dig, for den du er.

Det kan godt være, at du ikke vil lytte til mig, på grund af min alder.

Håber at du får taget din egen egen beslutning, og held og lykke.

  • Anonym pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat