Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Hej

Jeg skal skifte skole i sommerferien.

Jeg kommer til at savne mine venner rigtig meget.

Det føles så svært at skifte skole.

Jeg er flygtet fra Syrien

og kom ind på en rigtig god skole.

Nu skal jeg skifte skole på grund af

at min lillebror skal lære arabisk.

Jeg bor rigtig langt væk fra den skole jeg går på lige nu.

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan godt forstå at du er bekymret m

  • Anonym, 8 år

Man hører så mange skrækhistorier om at skifte skole, men du må ikke være bange! Jeg skiftede selv skole da jeg var tolv, og jeg har aldrig haft det bedre, fået fantastiske venner og fantastiske oplevelser. Det kan SAGTENS ende fantastisk!<3

  • Alb, Pige, 14 år

det lyder virkelig nederen:(
Men bare rolig, det er ikke så svært som det føles i starten. Selvom folk kan virke skræmmende, er de normalt rigtig imødekommende og søde. Jeg er sikker på at du nok skal få masse gode nye venner! Jeg skiftede selv skole for et par år siden, og savnede mine klassekammerater rigtig meget. Selvom det var lidt trist, var det også spænende. Og nu har jeg en masse nye gode venner:)
Held og Lykke

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat