Brev

Skoleskift

Hej

jeg har her på det sidste gået og tænkt på at skifte skole,

til en skole hvor min veninde går.

Min veninde har introduceret mig til hendes klasse.

De tog så godt imod mig

og jeg har nu fået en helt ny gruppe at være sammen med.

Jeg er begyndt at tænke på at skifte hen til deres skole,

men min mor vil ikke have det da skolen ikke har så godt et ry.

Skolen er kendt for ikke at være god fagligt (hvilket mine forældre går meget op i.)

jeg har tit overvejet at pjække, for at være sammen med dem,

men det går jo ikke jeg har det såden.

Jeg vil enormt gerne skifte skole,

men mine forældre vil ikke lade mig!

Hvad skal jeg dog gøre?

Hilsen pige på 13

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år.
Du skriver at du gerne vil skifte hen på en skole, hvor dine venner går, og det kan jeg godt forstå. Du skriver at skolen ikke har er kendt for at være god fagligt, men tror du ikke at du får mere ud af gå i skole med dine venner?
I hvert fald så tror jeg at når man går i klasse med ens venner, så får man meget mere ud af undervisningen og man glæder sig til at komme i skole.
Du skriver at dine forældre ikke vil lade dig skifte skole, men kan du prøve at forklare dem hvorfor du gerne vil? Et godt råd ville være at skrive ned hvorfor du gerne vil skifte skole og måske viser dem det her brev?
Jeg håber at du foder ud af det
Hilsen en pige på 14

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg synes ikke at du skal pjække. Men jeg forstår godt at du har lyst til det. Men er det kun p.g.a vennerne? Har du nogle venner på den skole du går nu? Jeg håber du på en eller anden måde kan få dem til at se hvordan du har det.
knus fra en pige på 11

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej!

Hvordan har du det med din nuværende klasse? Hvis du har det godt med din klasse så er det måske en god ide at idé at blive i din klasse men det er op til dig. Du kan også prøve at tænke på hvad for nogen fordele der er hvis du skifter skole og hvis du ikke gør

Held og Lykke!

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat