Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Hej

er lidt nervøs pga jeg skal måske flytte skole efter juleferien.

Og er bange for hvis jeg føler mig alene og udenfor igen i den nye klasse.

Og hvis jeg er lidt bagud i matematik eller andre fag:/

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.

Jeg har boet i Sverige i mange år og flyttede så til Danmark da jeg var 11. Jeg byttede selvfølgelig også skole, og noget af det jeg lærte var at det er mega vigtigt at du tager initiativ.

Når du kommer ind i klassen så vær glad og prøv at være sammen med de andre. Spørg om deres snap. Men hav stadig dine egne meninger så du ikke er en total kopi af de andre.

Du bestemmer selv hvem du er de har aldrig mødt dig, så du kan være hvem som helst.

Hav det godt!

  • Dnsn, Pige, 15 år

Samme her og jeg er også rimmelig dårlig til matematik. 🙂
Husk, at der er mange andre der har ligesom dig, men det skal nok gå!
Bare tag det som det kommer, og undgå at overtænke.

Prøv at forholde dig rolig og bare vær dig selv! Enten kan de lide dig, eller også kan de ikke. Hvis de ikke kan, så er de ikke din tid værdig! Og så der helt sikkert nogle andre på den skole du ville kunne komme godt ud af det med!

Bare hold ryggen ret og spring ud i det! Jeg er sikker på at det nok skal gå!❤

  • 🌸❤, Pige, 14 år

Hej!

Jeg har selv prøvet og skifte skole 2 gange, og synes, at folk tog godt imod mig begge gangene, så det bliver nok det samme i dit tilfælde, så lad vær og tænk for meget over det, og bare prøv og nyd din første dag, og få snakket med så mange så muligt – hvem ved? Måske får du nogen nye venner.

Du nævner også du har problemer med bl.a. matematik, og er bange for, hvad du skal gøre, hvis du har brug for hjælpe til bl.a. en opgave i matematik – tænker igen heller ikke du skal tænke for meget over det, skal du bruge hjælp, så gør lige præcis, som du ville have gjort i din gamle klasse, spørg din lærer eller en fra din klasse om hjælp – er stensikker på de vil hjælpe dig 🙂

Godt nytår, håber du får en god skolestart.

  • Ukendt, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat