Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifter skole som en kinesser

Jeg skal skifte skole efter sommerferie (8 klasse) men fordi jeg er kinesser er jeg bange for at de hele tiden skal tale om mine øjne, corona, hundeæder, familie, skrald, alt det der.

I min gamle klasse slog jeg dem hver gang de sagde noget, men det var jo også i indskolingen, de lærte det jo meget hurtigt. Men som 14 årig skal jeg sgu ikke slå mine nye venner.

Det altid drenge der skal kommentere, jeg er også skide flad så det gør det ikke bedre. Mange af de ting de siger er jo foredomme, foreksemple hundeæder, der er mange asiatere der har det på samme måde som en dansker om hunde, det jo kun en lille procent der spiser hunde og derfor gør jeg det også ifølge dumme drenges mening.

Generalt er jeg bare bange for jeg ikke passer ind.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Først og fremmest, ja det er en virkelig dårlig ide at slå dine nye klasse kammerater. Du kan i stedet sige direkte til dem eller bare til en lærer, at du ikke synes det er sjovt og de skal stoppe, hvis de altså gør det. Til dem der kommenterer på det med at spise hunde, igen sig det hvis det er det irriterer dig. Ellers husk at det er stereotyp omkring asiatere og at der er en forskel på at bo i Kina og at bo i Danmark.
Håber jeg kunne hjælpe??
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Jeg forstår dig fuldt ud! Jeg er også kineser! Hundeæder, kan du se noget med de eer øjne, ja Corona alt det der!

Jeg skiftede skole sidste år altså 7 klasse og ja jeg blev nævnt som kineser og alt muligt men jeg tog det ik tungt! Kun i Corona. i Corona var der spredt rygter om mig at jeg havde det, så alle løb når jeg var der! Det var kun mine venner der stod hos mig. Men det endte så med at jeg tog hjem fordi jeg blev så ked af det. Mine venner sagde det til læren og hun skældte så de andre ud. Da jeg kom tilbage fik jeg ingen kommentar.

Jeg synes du bør snak med en lære om det. Sig det svært når folk kommentere på dig. Jeg tænker hvorfor må folk slet ik kommentere på folk med “mørkere” hud, men folk må Snakke løs om asiatere

  • Kineseren, Pige, 14 år

Jeg synes ikke at du skal være bekymret… det er kun åndsvage folk som hater, og jeg er sikker på at du får en masse gode venner/veninder selvom du er kineser😀.
(Jeg synes selv at kineser er mega pæne med deres hår, øjne osv🙃).
Hvis der skulle være nogle som hatede synes jeg du skulle prøve at ignorer dem (selvom det godt kan være ekstremt svært…) fordi haterne synes kun det sjovt så længe du tager det ind til dig💜, jeg tror at hvis du ignorer det stopper de fordi de ikke får nogle reaktion og så synes de ikke at det er sjovt🙂.
Hvis det skulle være sådan at der var nogle åndsvage idioter som blev ved med at hate synes jeg du skulle fokusere på alle de søde i din klasse, jeg er sikker på at du får en masse gode venner/veninder hurtigt, og så kan du jo snakke med dem om hvilke personer der eventuelt hater, så kan det også være at de kan hjælpe med at få de eventuelle haterne til at stoppe❤️❤️.
Jeg håber du kunne bruge mit svar😃🥑

  • Den som prøver at hjælpe, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat