Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal skifte skole efter sommerferien

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂 Jeg flyttede også skole efter 6. klasse og startede på en helt ny skole. Tilfældigvis startede en pige fra min gamle årgang på samme skole, og vi kom endda i samme klasse. Vi snakkede ikke så meget med hinanden, men vi snakker lidt mere nu. Jeg har fået mange venner i min klasse og jeg tænker ikke rigtig over på daglig basis at jeg kendte hende i forvejen.

Det jeg vil frem til er at uanset hvad så får du nye venner i din klasse, og hvis I skulle ende i samme klasse så skal du nok finde ud af det. Det er jeg sikker på 🙂

Held og lykke i din nye klasse <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej. Jeg har også selv prøvet, at skifte skole, fordi min gamle skole kun gik til 6.klasse.
I starten skal man selvfølgelig lige falde på plads, men i min nuværende vennegruppe er der også én, jeg også gik i klasse med på den gamle skole.
I starten snakkede jeg ikke rigtig med dem jeg allerede kendte, fordi jeg jo kendte dem i forvejen og gerne ville lære de andre at kende. Men nu snakker jeg med alle i gruppen og kan ikke som sådan mærke noget.
Det kan også være rart at have en, man kender i en klasse med helt nye mennesker. Så er der altid en at gå til.

  • Anonym, Pige, 15 år

Tak for hjælpen 🙂

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat