Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skal jeg skifte skole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har det også svært i min klasse, sidste år skiftede alle mine venner skole, men efter noget tid fik jeg andre venner, så jeg syntes du skal blive og vente. Jeg er sikker på at dem du kommer i klasse med er søde. Jeg går også i 6 klasse. Du er ikke alene min klasse skal også splittes.

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej pige.
Faktisk ville jeg sige: hvis i skal deles i to, er det en næsten ny start, så kan du også tage en HEL ny start.
Men du kan også snakke med en lære om hvor meget du ønsker at komme i den klasse.
Det gjorde jeg her 2019 i sommerferien.

Håber du klarer dig😊

  • ###, Pige, 14 år

Hej,
Har selv prøvet både at skifte skole (4. klasse) og få splitte klasser op (7. klasse)
At skifte skole er der meget nyt du skal forholde dig til men ingen kender dig så du starter på en frisk med eleverne, det er lidt mere kompliceret med fx. nye lære relationer og generelt skolens område.
At få splitte klasser op kan godt være en god ting fordi dine lære kender dig og de vil dig kun det bedste. Du kender allerede nogle og du kommer også til at kende nye mennesker og de kommer til at kende dig, måske de andre du allerede kender kommer til at kende dig på en ny og god måde.

Ved ikke om det kan hjælpe dig, men ved kender situation du er i.
Håber dig det bedste 🙂

  • M.B, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat