Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg skifte skole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

I 1, klasse skulle jeg skifte skole og holdte kontakten med fire men en flyttede længere væk så nu holder kun kontakten med tre og det er fem pr siden jeg stoppede. Eller i det første halve år efter jeg stoppede blev jeg stadig inviteret til fødselsdagen men jeg flyttede 40 km væk.
Håber du kan bruge det til noget🫶🏼

  • Pige med erfaring, Pige, 12 år

Kære du. Jeg skiftede skole i 8. Klasse. På min gamle havde jeg nogle gode venner, men klassen var ikke god. Jeg valgte at flytte og har fået det meget bedre. De fleste af mine gamle venner er jeg endnu rigtig gode venner med, men nogen er dog faldet fra. På et eller andet tidspunkt bliver man måske nødt til at give slip på det gamle for at få plads til det nye. Jeg vil råde dig til aktivt at søge plads på skolen. Så kan du jo altid i slutningen af året vælge om du synes at din klasse har forbedret sig, eller om der er sket det modsatte. Det var det jeg gjorde. Du skal ikke være bange for at skifte skole. Det kommer du nok på en måde alligevel til når du går ud af 9.
Jeg håber du finder ud af det der er bedst for dig<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hejsa!
Jeg skiftede klasse da jeg gik i 6. Og jeg kan 109% forstå din følelse. Jeg havde også menesker jeg var bange for at miste. Men hvis der er en ting jeg har lært. Så er det at de eigtige menesker altid vil finde dig i sidste ende.
Jeg har også gpet på efterskole. Og jeg ser ikke de venner hver dag. Men jeg vælger at holde kontakten med nigle af dem. Og vi skal blandt andet holde nytår samnen. Jeg er gelt vildt flad fir jeg skiftede skole dengang. Og ville ønske jeg havde gjordt det noget før.

Mit råd er: Hvis du føler det. Gør det. Jeg tror på dig. Og jeg ved det nok skal gå. Du mister ikke dine rigtige venner. <3

  • KE, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat