Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg flyt skole?

Hej jeg har et problem

på min skole jeg bliver drilldede

og min venner siger nogen gangen

hvorfor storker du os

og føler jeg bliver holdt udenfor o bagetalt

om jeg ville ikke flytte skole

men på en måde også flyt skole

hvad skal jeg gøre?

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

jeg synes at du skal prøve at sige til en voksen hvordan du har det. du
kan også sige til dine venner hvordan du har det og sig at du at du ikke ville blive behandlet
sådan 🌺
vis de driller dig skal du tænke at du er god nok som du er.
jeg har selv skiftet skole det var ikke nemt men jeg det rigtig godt på min nye skole🤞

  • mia og klavs, Pige, 10 år

Hej (:
Jeg synes at du skal finde ud af hvad deres problem er og reflektere på det (dvs. Se om du kan ændre på noget, uden at ændre på dig selv) hvis det ik hjælper så stemmer jeg for at du tjekker nogle andre skoler ud. Du skal ikke gå og have det dårligt og forvente at ting pludselig på magisk vis bliver løst. Jeg ved hvad du mener når du siger at du på en måde ikke ville skifte skole… Kunne det være fordi at du er bange for hvad der er på den anden side? Bliver du drillet i din nye klasse? Bliver første skoledag tens? Hvad hvis det ikke går? Er du bare f****** nervøs? Du skal ikke være bange for forandring. Du bliver nødt til at være modig, for din egen skyld, og kun din egen skyld.

Held og lykke ♡

  • m., Pige, 15 år

Jeg synes du skal gøre det du føler for. Føler du for at skifte skal du gøre det, ellers kan du måske lige give det til efterårferien. Du siger at de driller dig på din skole. Er det noget du har sagt til lærern? Måske har du ikke det kunne være en god ide du kan sige til læreren at det bare skal være anonymt?

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat