Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Det lyder som mig! Jeg er højt begavet, hvilket vil sige at jeg har en højere IQ end andre. Det er ikke altid ligeså nemt som det lyder. Du kunne evt. tale med dine forældre om det og så kan i tale med en psykolog eller noget i den stil. Jeg havde heller ikke noget gode veninder på min skole, og jeg havde også meget nemt ved opgaverne og derfor skiftede jeg skole (det behøver du ikke at gøre). Men du har nogle af de typiske tegn ved højt begavelse (der er selvfølgelig også mange andre tegn).
Kh T

  • T, Pige, 11 år

Jeg har gået på 3 forskellige skoler nu, og har været glad for at skifte vær gang. Jeg har været glad for en ny start begge gang, og ville klart anbefale det hvis det er det DU føler der er det rigtige for DIG. Jeg syntes du burde tale med din forældre omkring det for at høre deres mening og for at i sammen kan finde ud af hvad den bedste løsning for dig ville være, og hvis du har brug for flere udfordringer hvordan du så kan få det.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej,

Jeg har lige selv skiftet skole (rent faktisk min 6 skole).
Jeg gjorde det også pga ligenede grunde.
DU er stadigvæk nemlig i den alder, hvor det er “nemmere” at skifte skole. Jo tidligere man flytter er “børnene” lidt mere nysgerrige og åbne (og har ikke lavet sådan set nogen specifikke grupper) så det er nemmere at lave flere venner, og på en måde gestarte

Hvis du har snakket med dine forældre om det, synes jeg at du skal prøve at skifte skole.

Held og lykke!!

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat