Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg flytte skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12.
Jeg kan godt forstå du har det svært og er bekymret for hvad der vil ske, hvis du flytter skole.
jeg har selv flyttet meget skole, og hvad jeg har erfaret er, at det nok skal gå godt, selvom man er bekymret. Hvis du bare er åben og imødekommende er jeg sikker på, du nok skal få nogle nye gode venner.
Man kan jo også sagtens holde fast i gamle venner, selvom man flytter fra dem.
I sidste ende er det alligevel kun de vigtigste mennesker der bliver ved ens side, og dem der ikke betyder noget falder stille og roligt fra, efterhånden, og jo ældre man bliver.
Jeg tror det ville være godt for dig at flytte skole, da du har muligheden for at møde nye mennesker og komme lidt væk fra det dårlige.
Og hvis du holder fast i de gamle venner vil det helt sikkert også gå fint når de kommer hen på den samme skole i 7.
Jeg tror du nok skal klare den, bare ikke vær for hård mod dig selv og vær venlig mod andre:)

  • Julia, Pige, 16 år

Hej pige på 12 <3
Jeg ved hvordan du har det, jeg har selv skiftet skole mange gange og jeg synes også at det var virkelig slemt, sidste gang der jeg flyttede skole var det i 3 klasse og der var jeg virkelig bange for ikke at få nogle venner men jeg fandt ud af at det ikke var så slemt der jeg havde flyttede skolen jeg fik en rigtig god veninde som jeg stadig er bedste venner med
selvom jeg nu går i 6 klasse, så du skal være helt rolig det skal nok gå, du skal bare huske at være meget åben på de nye mennesker du møde og du skal være dig selv ligemeget hvad.
kærlig hilsen JZJ

  • JZJ, 13 år

Vi synes du skal gøre det, så får du også en chance for at lære dem bedre at kende før der kommer en masse i 7.

  • 5 piger på lejrtur, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat