Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny klasse og flytter pls hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Z, synes du bare skal være dig selv, det er jeg sikker på bliver godt! Er også sikker på at lærerne hjælper dig med at føle dig tilpas og de andre er vildt glade for at få en ny klassekammerat! Måske join en fritidsinteresse, så du har flere venner i byen. Måske er den her ide dum, men dig og dine gamle venner kan jo aftale at køre halv/halv hver og så møde et sted imellem Kbh og Århus fx på Fyn eller noget, Tivoli friheden osv. så kunne i måske mødes noget oftere, men er sikker på are et går meget bedre end du tror.

  • Qeg, Pige, 13 år

Hej Z…
Jeg ved måske ikke hvordan det er at skulle flytte “til den anden side” af Danmark, men håber dog at jeg alligevel kan hjælpe…
Jeg burde sige at jeg har prøvet skifte skole og ja, det er måske lidt mærkeligt og akavet i starten, men så længe du er dig selv så skal du nok falde til, og ellers er jeg 100% sikker på at der er andre skoler i Århus. Ja, det med dine venner i København er virkelig trist og virkelig irreterende, men modsat før i tiden, har vi internet/wifi, telefoner og meget andet der gør vi kan holde kontakten rundt i landet/verden. Og hvis nogle eller en af dem kommer til Århus kan i jo tale om at mødes eller omvendt???
Og jeg er sikker på at alt nok skal gå i enden af alt dit “kaos” lige nu.
Håber jeg kunne hjælpe…
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej!
Jeg har ikke prøvet at flytte så langt væk fra mine venner, men har prøvet at flytte fra mine venner.
Du har det for tiden svært, samtidig med du glæder dig. Det er en underlig følelse, men du skal hele tiden huske at tænke på, at alt nok skal gå.
Sørg for at holde kontakten med dine bedste venner så meget som muligt, og se tingene på den lyse side. Uanset hvad, får du lov til at starte forfra når du kommer til Aarhus. Ingen ved noget om dig, ingen ved noget om det pinlige du gjorde tilbage i 0. klasse (eksempel), og det kommer de heller ikke til.
Sørg for at få nogle nye venner hurtigst muligt, og sørg for ALTID (ikke kun i denne situation) at se tingene fra den lyse side, da positivitet er bedre!

Al held og lykke fremover!
Mvh.
😀

  • :), Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat