Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny klasse

Kære børnetelefonen

Jeg er ret nervøs fordi jeg skal starte i en ny klasse efter sommerferien.

Og var ude og prøve en dag der fra noget tid siden

og det var som om ingen rigtig var intresseret i mig

og følte ik rigtig at jeg passede ind.

Ved ik hvad jeg skal gøre.

Hilsen mig

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejj du
Ved ikke hvordan du har det, men jeg ved hvordan det er med nye klasser.
Efter sommerferien skal jeg i 7 og vi får mange nye elever, og det betyder også at vi skal have nye klasser, og er mega ked af det.

Når du kommer ind i din nye klasse skal du virke så sikker på dig selv som du kan, bare tag det helt roligt, smil til de andre i klassen og sig pænt hej.
Hvis du Kan se der er nogle som sidder samlet kan du Evt gå over og sige Hej.

Hvis der sidder en alene i pauserne kan du også gå der hen.
Bare hvil i dig selv, se glad ud, hvis i laver gruppearbejde så prøv at snakke meget og virk indbydende.

Er sikker på det går godt:)
Held og Lykke!

  • Vil meget gerne hjælpe, Dreng, 14 år

hey Illuminati her.
Startede også på en ny skole i år så jeg ved hvor nervøs man er
Men du er ikke den eneste der er “nervøs”
Jeg har snakket med nogen af mine venner (om hvordan de havde det optil at jeg startede i deres klasse) og de siger at de også var nervøse fordi de er jo bange for om den “nye” kan lide dem. Så dem i din nye klasse tænker helt sikkert også på dig og om du kan lide dem
Også selv om de ikke viser det
Jeg syndes bare du skal være åben (altså ikke afvise nogen ideer og vare klar på at prøve noget nyt) og så bare blande sig med de forskellige i din nye klasse og du har nok en uges tid før folk begynder at få et indtryk af dig så hvis du bare er sød og aben den første uge så får du sikkert nogen venner
Og husk det handler ikke om hvormange venner du har men hvor gode de du har er
👁Illuminati👁

  • Illuminati, Illuminati, 12 år

Halløj jeg er også 12 og for et år siden startede jeg også på en ny skole havde det også som om ingen gad mig og det gjorder at jeg ikke sagde så meget og nu er jeg kun venner med 1 fra min klasse så mit bedste råd er bare at du prøver at starte en samtale og bare er der selv og hvis de så ikke kan lide dig er det deres tab❤️

  • V, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat