Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nervøs

Hej, jeg er en pige på 14 år.

Jeg har det ikke så godt i min klasse,

og mine forældre og jeg er kommet frem til at jeg skal skifte skole.

Det er ikke fordi jeg ikke vil, jeg er bare bange for at være den nye.

Jeg er bange for at tingene vil være de samme i en ny klasse.

Skal jeg bare springe ud i det?

Er meget i tvivl…plz hjælp:-)

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg havde det heller ikke så godt i min klasse og vil ønske at jeg var skiftet klasse. Så jeg tror det er rigtig godt at du vælger at prøve noget nyt, Og selvfølgelig bliver man nervøs når man skal møde nye mennesker. Men det skal nok blive god For dig at få en ny start og en chance for at få nogle gode venner. Og det her er nogle helt nye personer så de kommer nok ikke til at blive ligesom det var i din gamle klasse.
Håber du får en god start i din nye klasse, jeg er sikker på det kommer til at gå mega godt.
Mvh A

  • a, 15 år

Hej pige på 14
Jeg har også skiftet skole.
Jeg var rigtig nervøs i starten (ligesom dig). Folk er enormt søde, og vil nok rigtig gerne lære dig at kende.
Du skriver at du er bange for at det bliver det samme som før, og hvis det nu ender sådan må du jo snakke med dine lærer om det. Jeg forstår godt at du er nervøs, men hvis du er imødekommende overfor de nye skal det nok gå. Jeg håber at det bliver godt i din nye klasse.
Vh 🍓Milkshake

  • 🍓Milkshake, Pige, 11 år

Jeg skal også skifte skole snart. Jeg er også rigtig nervøs og bange for om det bliver en dårlig klasse. Men det tager tid at føle sig tilpas et helt nyt sted og det varierer fra person til person om hvor lang tid det tager. Du skal nok klare den

  • Hilsen jordbær, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat