Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mode

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Igennem min tid, har jeg haft venner og bekendte der heller ikke måtte de samme ting som os andre.

Det er forskelligt hvad man må, og især i din alder og op igennem de næste par år.
Både med om man må have makeup på (og hvor meget), om man må drikke alkohol, om man må være sent ude, om man må bruge falske negle osv…

Der er aldrig nogen der har sagt noget tarveligt eller tænkt på andre som barnlige eller lign. Fordi de ikke måtte gøre de ting som andre må (eller hvis de ikke havde lyst).

Jeg synes bestemt ikke du skal være bange for hvad andre tænker. Jeg tror ikke der er nogen som helst der tænker på dig som barnlig, fordi du ikke går med falske negle, ringe og har huller i ørene. Du er også kun 11 år.

Nu er jeg selv 18 og jeg fik huller i ørene som 16-årig, jeg har aldrig gået med falske negle og har aldrig brugt særlig mange smykker – og især ikke i din alder. Ingen har sagt noget til mig, og jeg er sikker på at alle er ligeglade med om jeg bruger falske negle og smykker.

  • Anonym, Pige, 18 år

Ofte, tænker du på hvad andre tænker om dig, men hvad du ikke ved, er at folk faktisk slet ikke tænker dig. Folk er kun selvbevidste og bekymre sig kun om hvad andre tænker. Det angår ALLE. Hvorfor skulle nogen tænke dårligt om andre, når man selv har sine usikkerheder. Jeg tror ikke der er andre som synes du er “barnlig”. Du er jo 11 år og jeg synes bestemt ikke at du er “barnlig”. Jeg er 15 år og vælger frivilligt at gå uden øreringe til dagligt, selv om jeg har huller i ørene. Og forresten, din veninde er jo tros alt din veninde og hun burde kunne forstå at du ikke må gå med øreringe osv. Jeg tror bestemt ikke at hun synes du er “barnlig”. En rigtig veninde acceptere én for den man er.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat