Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg skal skifte skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes, det er noget du skal tale med on voksen om, det kunne fx være fine forældre.

  • Anonym

Hej en lidt nervøs pige
Jeg har selv skiftet skole to gange og kender følelsen ud og ind
Med hensyn til det med at være bange for ikke at passe ind der er mit bedste råd til dig at du bare skal være dig selv. Det kan godt være at der er nogle som falder fra hvis du er dig selv men til gengæld vil de venner du får være meget mere ægte❤️ det kommer til at tage tid at passe ind men på et tidspunkt kommer du til at blive modtaget. På den skole jeg går på nu tog det mig ca et år at passe sådan helt ind men det kommer hvis man er lidt tålmodig
Det med at være bange for ikke at holde kontakten med dine gamle venner skal du ikke være bange for. Jeg har kun en veninde tilbage fra min gamle skole men hun er en af mine bedste veninder. Du skal huske at det går begge veje så hvis du prøver at kontakte dem og de ikke rigtigt kontakter dig tilbage så er det nok fordi de ikke er “ægte” venner. Hvis du mister kontakten med nogle af de venner kommer det nok til at gøre ondt men det er for alles bedste❤

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 10 år.

Det er super sejt, at du skriver!

Jeg har selv prøvet, at skifte skole. Der var jeg kun 7 år, så jeg havde jo heller ikke nogen telefon. Og jeg flyttede næsten 3 timer væk. Så man kunne jo ikke bare lige gå hen til sin veninde mere. Det gjorde mig også ret ked af det, men jeg fik min mor til at få alle den fra min klasses forældres telefonnummer, og så aftalte vi, at når jeg så fik en telefon, og de også gjorde, så fik vi hinandens telefonnummer og kan nu skrive sammen.

Du skriver du er bange for at blive mobbet og ikke passe ind, det er aldrig rart at tænke det. Derfor syntes jeg, at du skal snakke med dine forældre om det, så kan i lave en aftale om, hvad i kan gøre for det ikke sker. Jeg syntes du virker som en rigtig sød og klog pige, så jeg kan ikke se hvorfor nogen skulle mobbe dig. Men hvis det sker så snak med en voksen enten lærer eller forældre.

Held og lykke, jeg tror på dig!

De bedste hilsner,
Pige 15 år.

  • Pige 15år, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat