Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg skal skifte skole og har i nogle råd?

Hey jeg er en pige på 14

jeg skal skifte skole

På min gamle skole gik jeg helt fra 0 klasse

Og derfor følger jeg ikke helt

at jeg var den bedste version af mig selv

og jeg ved ikke helt hvordan være i den nye klasse

Da jeg ikke har prøvet at skifte skole før

Har i nolge råd til

1: hvordan jeg skal være

2: I der har skifte skole før Hvordan var det

3: i der er i en klasse hvis der kom en ny pige

hvordan skulle hun så være?

4: hvordan bliver jeg den bedste version af mig selv?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14.
Jeg skiftede skole fra nogle år siden og startede med at prøve at være “ligesom alle andre” men det kom der ikke så meget godt ud af for det gjorde mig ikke glad.
Du skal bare være dig selv!
Den skole jeg går på nu er meget bedre end den gamle men man skal bare vise den bedste side af sig selv ved at ikk provokere særlig meget og slet ikke i starten. Prøv at snakke med så mange nye som mugeligt og få en masse nye venner.
Når der kommer nye piger ind i min klasse så prøver vi at tage dem så meget med som muligt. Medmindre de selfølgelig er afvisende. Hvilket vil sige at hvis du har lyst så når nogen spørger om du vil være med til en leg eller se en YouTube video eller whatever så sig ja og vis at du faktisk gerne vil være en del af fælleskabet.
Men jeg vil ønske dig alt held og Lykke på den nye skole og det skal nok gå!

  • Anonym, Pige, 14 år

Heyyyy smukke dig! Jeg har skiftet skole 3 gange og skal igen , skal bo i Aarhus og … no et andet sted for mine forældre var ikke søde men…. Jeg fik engang et råd for en rigtig sød en fra BørneTelefonen…. I stedet for at tænke på det dårlige …. snakke om alt det lort man har været igennem så SMIL! Smil smil smil! Vis de andre hvor fkn sej og sød du er… så de for lyst til at være sammen med dig- det råd skulle jeg have lyttet til så det gør jeg når jeg skal flytte igen ….så….:

– Smil!

– Vær dig selv
Hvis tingene bliver svære så træk vejret og tæl til ti søde

– Snak med de andre og vis du interessere dig for dem

Bare sig til dig selv alt nok skal gå for det skal det nok.
Du så dygtig du skriver herind søde ❤️❤️

  • Sara, Pige, 14 år

1000 tak for de gode råde💜 kh pigen der skrev brevet

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat