Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange

Hej jeg er en dreng på 12 år

jeg skal skifte skole efter sommerferien

jeg skal også flytte by væk fra alle mine venner

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg har også prøvet det. Jeg accepterede det ikke rigtig, og jeg endte med at blive rigtig ensom. Et råd jeg har til dig er at acceptere det og prøve at holde kontakten med dine gamle venner. Hvis du tager dig sammen til at finde nogle nye venner, så bliver det faktisk ikke så svært.
Jeg håber at du kunne bruge mine råd.

Held og lykke!

  • R, Pige, 13 år

Jeg flyttede også selv skole og det var ret svært men jeg tænkte på hvor dårlig jeg enligt havde det på min gamle skole men efter som jeg ikke kender dig ved jeg jo ikke om du havde det dårlig eller godt på den skole altså det jeg mener er jeg skippede altid skole og fik ondt i maven når jeg kom der hen og det betyder jo bare at jeg ikke havde det godt men jeg tror at folk på din nye skole kommer til at kunne lide dig

Held og lykke 🙂

  • E, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat