Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift efter sommerferien 2023

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Tag det som det kommer ik stress
Alt skal nok gå

  • Sofiea, Pige, 14 år

Hej jeg har selv prøvet at skifte skole fordi jeg også havde det mega dårligt på den. Det bliver meget bedre og hende du er uvenner med det skal nok ændre sig når i kommer til at være mere sammen. Godt råd: måske find en aftale efterskole med en fra din nye klasse det kan hjælpe mega meget. Held og lykke❤️

  • Pigen der skiftede skole, Pige, 13 år

Hej, jeg er også 12 og skal skifte skole efter sommerferien. Kommer heller ikke til at se mine venner så tit. Jeg synes du skal tage en god snak med dine venner, arrangere noget i kan gøre sammen hver uge, fx. tage til stranden, gå en tur eller bare hæng ud. Det hele er meget nemmere når I planer på forhånd, hvad I skal lave. Selvfølgelig fikser dette ikke alting, men det er en rigtig god start til noget nyt.

  • M, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat