Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP MIG!!!!

Hej

Jeg er en dreng på 13 år

og i 2021 flyttede jeg hus

og nu har jeg ret langt til skole (cirka 30 min).

I august 2022 skal jeg starte i 8. klasse.

Og jeg overvejer at skifte skole

men på en måde synes jeg det er for sent at skifte skole.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.

Det er aldrig forsent at skifte skole, men det er vigtigt at du mærker efter, hvad du helst vil. Måske har du nogle venner fra din klasse som du ikke vil væk fra, måske vil du gerne have nogen nye venner, bare husk at det tager noget tid at falde til på en ny skole, men hvis du kan mærke med dig selv at det er det du har brug for, så må du jo beslutte det sådan:)

Kh

  • N#, Pige, 19 år

Halløj!! Jeg har selv flyttet skole, det var først i begyndelsen af 9. :O what?! Da jeg flyttede troede jeg det var for sent men der er det overhovedet ikke. Selv for dig, dit pensum starter først i 8. Du skal nok klare det hvis du flytter nu.

  • daniel, Dreng, 16 år

Hejsa,

Hvis du føler for at skifte skole, så skal du bare gøre det! 💫 Det er aldrig for sent – og hvis det er vennerne der holder dig knyttet til denne skole, er der jo stadig mulighed for at kunne ses med dem! Du får garanteret også en hel masse nye! 😄

Hvis du er bange for at være bagud fagligt, ved at skifte skole – skal du huske at lærerne altid står til rådighed, for at hjælpe dig! Du skal ikke føle det er din skyld hvis du måske er mindre klog end de andre.
Det kan jo være at din tidligere lærer har været dårlig til at lære fra sig! 😲

Håber mit svar kunne hjælpe og det hele finder sin løsning! 🤘🏽

  • Blå #, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat